WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - Real Noorderwijk  3 - 3  (2-3)

DATUM 20-09-2013  21:30

DOELPUNTEN Brecht Cosemans (2), Noureddine Soussi (1)

VERSLAG Iedereen gespannen en zenuwachtig voor de wedstrijd van het eerste elftal en natuurlijk laat zich dat voelen. Toch was het Real dat al heel vroeg in de partij op voorsprong kwam via Brecht Cosemans 0-1. Lang konden de bezoekers niet van hun voorsprong genieten want Eisden hing de bordjes in evenwicht : 1-1, en kwam met een beetje geluk (afgeweken bal) zelfs op een 2-1 voorsprong. De foutenlast zwaar, met nog 9 min. te gaan in de eerste helft stond Noorderwijk al op 5 fouten. Het was dus oppassen geblazen voor de pionnen van coach Schapmans. Dat belette echter niet dat Noureddine Soussi de bezoekers langszij bracht : 2-2 en Brecht Cosemans, met een mooi gekruist schot, de bal in de verste hoek voorbij doelman Calsius knalt : 2-3 met de rust.

De 2e helft beloofde een thriller te worden. Real wou graag zijn voorsprong uitbreiden maar zag hard werken na amper 5 min. spelen bekroond met 5 fouten. Nog geen minuut later kwam de 6e fout er al aan, 10m trap voor Eisden, ongeloof en stress tezamen in hetzelfde moment...maar Davy Van Bael blijft er ijzig kalm bij en pakt ! De 6 fouten waren nog niet het einde van het verhaal, Real kreeg ook nog eens 3 gele kaarten cadeau op enkele minuten tijd. Blijkbaar waren niet alleen de spelers zenuwachtig bij het begin van de competitie. Real blijft naarstig op zoek naar een extra goaltje doch mist een tikkeltje geluk, Libero Byloos treft nog de paal, Cosemans tikt nipt naast, enz... Aan de overkant laat ook Eisden zich niet onbetuigd, Op De Locht is bij wijlen een gesel voor de Real verdediging! Met nog 8 min. te gaan begint de vermoeidheid bij beide ploegen door te wegen, Eisden bezondigt zich aan enkele overbodige fouten en staat snel op gelijke hoogte met de Noorderwijkenaren: 5-6 is de foutenlast. Maar vanaf dan lijkt plots alles toegelaten en wordt er niks meer gefloten. Raar toch ? Er staat nog 1 minuutje op de klok en het scorebord wijst nog steeds 2-3 aan. Balbezit spelen jongens, de 3 punten liggen binnen handbereik...Bij Eisden speelt Calsius ondertussen vliegende keeper en helaas voor Real loont dit met nog 8 seconden te gaan : 3-3 ! Enerzijds ben je blij met dat punt, anderzijds is de ontgoocheling toch groot dat je in de laatste seconden die overwinning nog uit handen geeft. Volgende week wacht opnieuw een sterke tegenstander met Meeuwen. Die 3 punten gaan we met man en macht proberen thuis te houden !!!

Real speelde met : nieuwkomers Nico Byloos, Noureddine Soussi, Bob Putzeys, Sven Vanvolcksom Karel Wouters en Carlo Sacchini en blijvers Davy Van Bael, , Brecht Cosemans, , Aziz Lagouireh, , Issam Elouadi, Yannick Scheerens en Joren Lambaerts.